Meteen naar de inhoud
Home » Bedrijfscoach voor team en individu

Bedrijfscoach voor team en individu

Bedrijfscoach voor team en individu

Bedrijfscoaching of de bedrijfscoach ondersteunt een ondernemer of medewerker in het realiseren van bedrijfsdoelstellingen en de persoonlijke ontwikkeling. Een duidelijk beeld te hebben van zijn of haar bedrijf of baan. En dit te integreren met het persoonlijke leven qua zingeving, passie en drijfveren. Een coach helpt tijdens het coachingstraject jouw plan of reis van A naar B te ondersteunen. De bedrijfscoach is inmiddels geen onbekende meer in het bedrijfsleven. Een personal trainer wordt ook ingezet in de sportschool. Om zowel bedrijfsdoelstellingen als persoonlijke doelstellingen te realiseren gebruiken mensen steeds vaker een bedrijfscoach.  

Hoe gaan bedrijfscoaches hiermee om? Gewoonlijk is een intake gesprek de eerste stap op een beeld te vormen en met elkaar kennis te maken. De business coach beoordeelt hierbij hoe hij / zij kan ondersteunen. Bij het zwaar aanvoelen door oud hartzeer starten we in overleg en met 100% toestemming van de medewerker het HappyDePeppie life coaching programma ook op. Dit is een pakket van 5 of 10 face2face sessies in de praktijk met online ondersteuning met achtergrond info en huiswerk voor elke volgende sessie. De coach richt zich op de toekomst. De Life Coach richt zich ook op de toekomst qua balans werk en privé. In de rol van trauma therapeut en genezend medium richten we ons op het verleden qua hartzeer, overtuigingen en angsten welke de manifestatie van het plan voor de toekomst in de weg zitten.

Begeleiding of advies wat is het verschil?

Coaching en advisering zijn nauw met elkaar verbonden. De bedrijfscoach helpt medewerkers bij het ontwikkelen van bewustzijn en inzicht, daarentegen zal de advisering zich meer richten op antwoorden of oplossingen. De implementatie wordt meestal uitgevoerd door een adviseur. 

Een bedrijfscoach daarentegen richt zich op benutten van het volledige potentieel van een medewerker om deze vervolgens te laten gedijen op inzichten afkomstig vanuit zelfreflectie. Van binnen uit worden mensen gedreven, verantwoordelijk en ook daadwerkelijk sterker. Zodat er inspirerende, creatieve en effectieve acties worden uitgevoerd, welke ook bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. En daarnaast aan de zingeving van elke medewerker. 

Hoe creëer je een flow in een team?

Voor het realiseren van teamdoelstellingen is een slogan vaststellen door de bedrijfscoach extreem belangrijk. In 7 woorden duidelijk maken wat de taken en passie zijn. Waar staat het team voor? Wat is de rol in de rest van de organisatie. De zingeving en passie van het team dat ze uitstralen. En sluit elke teamlid hierop aan qua eigen zingeving en drijfveren? Passen alle teamleden wel in het team wat je voor ogen hebt?

Welke coachingmodellen zijn het meest effectief?

Er bestaat een verscheidenheid aan modellen om de route die van de status quo of IST of A – zoals het nu is –  naar de gewenste situatie B of Sol te brengen. De B is ook het resultaat of doel. Deze bedrijfscoach modellen zijn allemaal gericht op het mentale denken. Deze kijken niet naar hartzeer of trauma’s en overtuigingen. En zeker niet naar hoog sensitieve medewerkers die extreem vanuit hun gevoel functioneren. 

spiritueel ontwaken en met hart kiezen
spiritueel ontwaken en met hart kiezen

Vanuit ervaring blijkt keer op keer ons hartcentrum situaties aan te rekken, waarbij het hartzeer als een sterke magneet fungeert. Keer op keer komen dezelfde situaties voorbij totdat de persoon hopeloos is en het opgeeft. Dan gaat het arsenaal aan mentale saboteurs het eindelijk ook opgeven. De persoon gaat dan naar haar of zijn hartzeer toe. Voordat het zover is projecteren deze medewerkers veel disharmonische energie. Dit kan een crisis in het leven van de medewerker maar ook in het team veroorzaken. Qua team diagnose zal hier binnen bedrijfscoaching aandacht voor moeten zijn.

De 10 zintuigen en vijf emoties

Het bedrijfscoach model welke we hanteren is het Blauwdruk Model van de Ziel. Het bestaat uit vijf lagen met daaraan vast 5 emoties, 5 zintuigen en 5 beproevingen.

De emoties zijn Boosheid, gehechtheid, jaloezie, trots en onzekerheid. De zintuigen zijn ruiken, proeven, zien, voelen en horen. Voor de hoog sensitieve medewerkers zijn er nog 5 hogere zintuigen te weten helderruiken, helderproeven, helderzien, heldervoelen en helderhoren. Het zesde zintuig helderweten heeft met een hoger bewustzijn te maken. Dit ontstaat van zelf als er veel trauma’s zijn opgelost.

De vijf beproevingen zijn : je hebt geen levensdoel en het ontbreekt aan richting in je leven, je bent er wel maar je bent vaak aan het dromen, je bent neerslachtig en hebt geen initiatief voor nieuw situaties, je zoekt telkens moeilijke situaties op voor een schouderklop en je toont aangepast gedrag voor liefde en acceptatie en dimt je innerlijk licht. Het licht schijnt dan niet tot aan de uiterste rand (blauw) van het volle potentieel. Een bedrijfscoach wil jouw volledig potentieel benutten!

bedrijfscoach en de expansie van het innerlijke licht voor persoonlijke ontwikkeling
bedrijfscoach en de expansie van het innerlijke licht voor persoonlijke ontwikkeling

Door trauma’s en overtuigingen in elke van de 5 lagen schijnt het innerlijk licht niet voorbij 1 of meer lagen. Je bent je dan minder bewust en je neemt minder waar en mogelijk ben je ook heel aards en nuchter. Veel mensen zijn bang voor spiritualiteit omdat ze dan oude pijn in deze lagen weer gaan voelen. Wil je groeien qua persoonlijke of teamontwikkeling dan is er eigenlijk maar 1 keuze! De spirituele of bewuste bedrijfscoach kan je hierbij ondersteunen

bedrijfscoach ook voor omarmen 7 lagen hartzeer
bedrijfscoach ook voor omarmen 7 lagen hartzeer

Wat voor profiel heeft deze bedrijfscoach?

Een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven is onontbeerlijk. En daarnaast is ervaring met de rol van trauma – en burnout coach essentieel. Hierdoor kunnen medewerkers welke een team qua vitaliteit en of inspiratie naar beneden trekken weer op het goede spoort gezet worden. Het is hierbij van belang dat de medewerker zelf vanuit zijn ziel of haar ziel met het traject instemt. De werkgever kan dit niet opleggen ondanks dat privé kwesties ook op het werk voor de nodige problemen kunnen zorgen. Mentale coaching gaat bij getraumatiseerde medewerkers op voorhand onvoldoende resultaat opleveren. Ook bieden we optioneel voor de thuissituatie aanvullende ondersteuning in de rol van relatiecoach, pubercoach, kindercoach en jongerencoach

De business coach of bedrijfscoach met jarenlange praktijkervaring in zowel de zakelijke als privé sfeer met een goede achtergrond en opleiding. Jyotisha is een erkende energetisch therapeut met vergoedingen van de zorgverzekeraars en heeft al vele cliënten ook werkzaam in het bedrijfsleven gecoacht. Hij is naast genezend medium ook voor super gevoelige medewerkers of medewerkers met veel hartzeer een uitstekende bedrijfscoach!