Meteen naar de inhoud
Home » Coach Kiezen voor Groei » Burnout Coach op zielsniveau

Burnout Coach op zielsniveau

Een burnout coach helpt je bij het dichten van een energie lek in 1 van de 5 lagen van jouw ziel. Dit is daadwerkelijk wat er plaatsvindt bij coaching burnout. Wat is een burnout? Door dit energielek verdwijnt continue in die specifieke laag alle energie in een bodemloze put. Als het ware een zwart gat in jouw aura welke alle energie in de nabijheid opzuigt. Doe je 10 minuten iets leuks waar je vroeger wel energie van kreeg dan is het effect nu in 1 minuut weer weg. Hierdoor krijg je klachten zoals oververmoeid en overspannen zijn. Ook stress kan hier weer een gevolg zijn.

burnout coach nodig of coaching burnout overspannen?
burnout coach nodig?

Wat zijn belangrijke symptomen voor een burn-out coach?

Burn-out voelt alsof je geen energie en motivatie meer hebt, alsof er een interne bron nodig is om daadwerkelijk dingen te gaan doen. Dit is meestal een teken dat je al te lang “aan het werk bent”. Bepaalde aspecten van werk zijn inherent lonend:

  • een missie of doel hebben
  • een gevoel van vooruitgang
  • werk doen waarvoor we ons geschikt voelen
  • werken met collega’s.

De energie die werkenden op de been houdt, komt van deze 4 bronnen en ook van de dingen die ons gelukkig maken en bovendien ons moreel in het algemeen een boost geven: vrienden en geliefden, eten, slapen en waardering voor de simpele geneugten van het leven. In de rol van burnout coach is het belangrijk clienten duidelijk te maken dat deze voeding weg is gevallen. Alles dat stressvol is of de grenzen van jouw comfort zone verlegt, zal tegen de balans inwerken.

Soms voelt werk moeiteloos aan als het aan alle eisen voldoet: een goede samenwerking, een sterke missie, snelle vooruitgang en net genoeg om de grenzen op te kunnen zoeken. De energie stroomt vrijelijk. Zodra er meer energie of motivatie of geld binnenkomt dan dat er uit gaat is het prima.

Hoe weet je dat je met een burn-out te maken hebt?

Zodra de missie minder duidelijk is, of het werk is minder geschikt voor jou, of je doet veel te veel buiten de kaders qua uren inspanning dan komt er stress en vervolgens ook de nachtrust in gevaar. Ook wordt energie en vaak ook de hoeveelheid geld vanuit een vast inkomen of freelancer rol schaarser. Als burnout coach maak ik cliënten vaak duidelijk dat er een correlatie is met de kwaliteit van de emotionele relatie met de vader. Op een moment kan het je taak zijn om een plan te bedenken om nieuwe bronnen van inkomsten te vinden. Dit kan een enorme druk geven. Een overzicht met opties kan hierbij helpen.

Hoe kom je er weer bovenop deze periode?

Een burn-out coach helpt je met concentreren op de verbetering van de ingaande energie stroom. Zorg beter voor jouw creatieve zelf, dat diepste, meest productieve en originele deel van jezelf dat is ontworpen om aan alle willekeurige eisen te voldoen. Het weet misschien al wat jouw volgende grote creatie zal zijn. In de rol van spirituele burnout coach help ik je met het dichten van “jouw” energielek. Hier ligt oud hartzeer aan ten grondslag. Dit is het echte thema bij een burn-out.

Oké, ik ben opgebrand. Wat moet ik nu doen?

Bepaal de oorzaak van de burn-out. Het lijkt misschien alsof veel dingen optellen om jouw gevoel van de burn-out te creëren. Er is vaak een omslagpunt of trigger en het is misschien niet de oorzaak, het is slechts de laatste druppel die de emmer deed overlopen.

Is het fysiek, emotioneel, mentaal, psychologisch, persoonlijk, carrière, gezin, gezondheid? Je kunt het probleem niet oplossen als je het probleem niet volledige aanschouwd en begrijpt. Je kan 5 jaar of 5 maanden of 5 dagen terug te kijken om te bepalen wanneer of waar het begon.  Tenslotte kan je ook naar vandaag kijken en iets vinden dat je direct kan veranderen of anders kan doen. Een willekeurige verandering aanbrengen kan even helpen – een vakantie, een relatie beëindigen, van baan veranderen – maar zonder het echte hartzeer probleem te begrijpen, zit je in de nabije toekomst weer in hetzelfde schuitje. Als je de vakantie nodig hebt, oké – maar denk niet dat daarna het probleem is opgelost. Dit zijn duidelijke woorden van deze burnout coach!

Uiteindelijk zal je iets diep van binnen moeten oplossen. Soms kun je niet meteen iets veranderen. Door nieuwe inzichten over de verbanden tussen levensgebeurtenissen in jouw leven te ontvangen kan je veel sneller tot een volledige acceptatie komen. Dit is de meest snelle en grote verandering waarmee ik je als spirituele burnout coach graag ondersteun.

Hoe lang duurt het voordat mensen herstellen van een burn-out?

Het kan lang duren om te genezen, afhankelijk van de ernst van de burn-out. Ten eerste is het belangrijk om te beseffen en te accepteren dat je een herstellende patiënt bent. Dit betekent dat je de mogelijkheid moet creëren om veel te rusten, dingen van jouw hart te krijgen, minder verplichtingen te hoeven nemen en speciale aandacht moet besteden aan meditatie, slaap, ontspanning, lichaamsbeweging en voeding. Kijk naar de jouw situatie als een gewond hert, dat zich onder een struik moet terugtrekken om even te herstellen.

Vaak moeten veranderingen in levensstijl permanent zijn, aangezien gedrag uit het verleden (gedeeltelijk) kan hebben bijgedragen aan de burn-out. Het kan soms moeilijk zijn om te accepteren dat je tegen je eigen beperkingen aanloopt. Er is enige tijd nodig om daarmee in het reine te komen. Het is belangrijk om niet hard tegen jezelf te zijn, maar om in plaats daarvan voor jezelf te zorgen, en om je zelf te helpen genezen van dit ‘ongeluk’. Behalve dat je psychologisch herstelt, heb je ook tijd nodig om je lichaam te genezen, dat in de meeste gevallen onbalans zal zijn.

Chronische stress leidt ertoe dat zowat elk fysiologisch systeem uit balans raakt, met name neurologische en hormonale systemen. Deze hebben tijd nodig om opnieuw te balanceren. Dit realiseren en accepteren staat voorop. In de rol van spiritueel genezer kan ik dit proces krachtig ondersteunen met een intentie

Burn-out test jouw zingeving

Naast het bovenstaande kan het ook nodig zijn om te werken aan je assertiviteit en je vermogen om je eigen behoeften te voelen en te vervullen. In de rol van spiritueel burn-out coach is het hiertoe nodig om bij jouw zingeving, passie en missie te komen. Zeven van de 10 mensen weten dit niet en doen maar wat. Als een zonnebloem pluisje meegedreven door de wind. Zolang je geen verbinding hebt met je lichaam en je diepere innerlijke behoeften op zielsniveau, zal je niet in staat zijn om voor deze te zorgen.

Het meest verstandige wat je kunt doen, is een burn-out specialist vinden die werkt volgens een holistische aanpak met aandacht voor gedachten, angsten, emoties, het lichaam en de ziel.

Men heeft pas een burn-out als de symptomen langer dan 3 maanden aanwezig zijn. Als de symptomen niet binnen 3 maanden verdwijnen, spreek je bij een duur van 6-18 maanden van een ernstige burn-out. Daarna nog eens 6–12 maanden geleidelijk herstel, waarin jouw mentale en fysieke vermogens langzaam terugkeren.

Een burn-out duurt dus doorgaans 6 tot 30 maanden. Als niet aan de voorwaarden voor herstel wordt voldaan kan het nog langer duren.

Dit realiseren en accepteren. Door het gehele levenspatroon onder de burn-out aan te pakken als Genezend Medium kan dit proces aanzienlijk versneld worden.

Wat doe ik als burnout Coach?

Als Life coach volg ik de blauwdruk van de ziel behandelmethode. Een methode ontwikkeld door het jarenlang bestuderen van de levensbloem.

De Levensbloem Wielen
De Levensbloem Wielen

Tijdens het intake gesprek krijg ik een beeld van het dieper onderliggende trauma in 1 van de 5 lagen. Dit is een diagnose van mij in de rol van burnout coach. Daarna behandel ik specifiek hierop. Door een speciale energetische behandeling wordt het trauma versneld losgeweekt. Hierdoor ben je sneller en voor altijd van je trauma en burn out af. Het is een met wortel en tak aanpak. En geen omleiding zoals bij EMDR.

Burnout klachten en de burnout herkennen

Elke laag geeft specifieke klachten. En dit is tegelijkertijd de reden dat clienten soms al eerder in hun leven een burnout hebben doorstaan. Het is dan altijd een burnout van een andere laag geweest.

Onderstaand tref je de 5 hoofd categorieën aan van een burnout om deze te herkennen in je leven. Dit is vanuit mijn rol als burnout coach de essentie van mijn jarenlange ervaring met clienten. Zelfs toen het nog overspannen heette !

  1. Het ontbreken van zingeving en innerlijke rust in je leven
  2. Neerslachtigheid of depressie doordat je in gevangenis zit
  3. Altijd strijdtoneel opzoeken zonder dat je de vruchten plukt
  4. Geen stappen zetten zonder goedkeuring door ontbreken verbinding met jouw inspirerende geest
  5. Buigen onder druk voor belang van anderen en niet in je volle kracht staan
burnout coach voor de expansie van het innerlijke licht
burnout coach voor de expansie van het innerlijke licht

Burnout Coach cijfers

In 2017 zei 16 procent van de 8,5 miljoen werkende Nederlands burn-outklachten te ervaren. Dit was in 2007 nog 11 procent volgens een TNO onderzoek. Er raken dus steeds meer Nederlands overspannen. Volgens TNO is de werkdruk de afgelopen tien jaar enorm toegenomen.

Bereikbaarheid praktijk burnout coach

Coaching voor een burn-out kan 100% online in zowel het Nederlands als het Engels. Dus wereldwijd. Face2face voor een intake gesprek is de beste keuze. En daarna healing en coaching op afstand. Optioneel is mijn praktijk goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, IJmuiden, Velserbroek, Velsen-Zuid,Aerdenhout, Driehuis, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Zie je graag eerdaags in mijn praktijk voor Stress Coach

Wanneer genezen van burnout ?

Dit alles leidt tot gedragsverandering en tot duidelijke keuzes. Uiteindelijk zodra de energie weer goed stroomt en het lek gedicht is. Het doel van de burnout coach !