Meteen naar de inhoud
Home » Coach Kiezen voor Groei » Verslaving Coach of Verslavingscoach

Verslaving Coach of Verslavingscoach

Wanneer is er sprake van verslaving? Hoe raak je verslaafd? Hoe raak je er vanaf samen met een verslaving coach? Pakken ze in een afkickkliniek het wel goed aan en welk gevaar ligt op de loer? Is een interventie opname effectief? Is een verslaving een ziekte? Nee ziektes bestaan niet. Ziektebeelden bestaan wel en hier kan je meester over worden. Stoppen met een verslaving doe je zelf. Pas dan ben je niet meer verslaafd! Een verslavingscoach kan je ondersteunen in jouw proces.

Verslaafd en verslaving en de locatie in het lichaam

De locatie van de verslaving is een grote hoeveelheid verkrampte emotioneel beladen energie in je hartcentrum. Jouw gevoelscentrum. Op deze brandstof draait jouw mentaal denken te snel en denkt continue 24/7 aan het gevoel in je leven toen die lading er nog niet zat. Het kan de hoeveelheid energie niet kanaliseren. Je programmeert jezelf hierdoor onbewust continue op een verkeerde wijze. Dit werkt de verslaving in de hand. Dit is de oorzaak van bijvoorbeeld een alcoholverslaving, internetverslaving of gokverslaving.

Een verslaving is geen verkeerde werking van de hersen. Die doen het prima en kunnen ook super snel herstellen. Met name door alcohol en drugs gebruik wordt jouw concentratievermogen veel minder. Je leefde in een schijnwereld. Hierdoor ontstaan ook psychische ontwenningsverschijnselen in dromen. Oude spirituele technieken om opnieuw te leren slapen (zie Zelf-Hulp menu) en weer te leren concentreren zijn goede opties om hier zelf weer meester over te worden. Het middelenmisbruik van voorheen laat dan geen sporen meer na in jouw gedrag.

Verslaving coach Heemstede regio Haarlem en online

Verslaving Coach is een specialisatie van Life Coaching, welke personen leert om de lage eigenwaarde, leegte, eenzaamheid en of rouwverdriet te omarmen en natuurtalenten te gebruiken om waarde in het leven van anderen toe te voegen.

Waarde betekent: hoeveel ruimte (= energie uitstraling of aanwezigheid) neem je in? Hoeveel energie ben je waard?

Zielsverdriet en verdoving of vluchtgedrag
Zielsverdriet en verdoving of vluchtgedrag

Op dit moment dragen de angsten en overtuigingen niet bij aan het geluk van je leven.

 • Niemand ziet me staan?
 • Ik heb geen talenten
 • Ik kan er niet mee stoppen
 • Het geeft zo een lekker gevoel
 • Ach het valt wel mee
 • Ik vind het gewoon lekker
 • Ik ben niet verslaafd
 • Heb veel stress in mijn leven
 • Het is maar softdrugs
 • Iedereen slikt op een dance party een pil
 • Heb naar 1 uurtje gegamed.

Wat is een verslaving?

In ieder geval een groot maatschappelijk probleem. De verslavingsproblematiek is groot. Drugs en alcohol zijn de meest verslavende dingen. Het is een gedragspatroon welke een tijdelijk vlucht is om de realiteit niet te voelen. De eigenwaarde (in basis de ontvangen liefde van je biologische vader en biologische moeder) is laag en deze wil niet gevoeld worden. Dit is het meest pijnlijke gevoel voor een foetus, baby in de buik, geboren baby, kind, puber en volwassene. Ook door extreem geweld of seksueel misbruik door derden kan de eigenwaarde een flinke deuk oplopen. Het lege gevoel triggert een automatisch patroon of ongecontroleerde handeling, welke nimmer het permanente geluk oplevert.

Het plezier van de verslaving is kortstondig en er komt altijd weer een einde aan. En toch wordt het achterna gejaagd als een gedachte. De vreugde – het plezier – zit hem dan ook in de gedachte en niet in de uiteindelijke ervaring. Ook wil de gedachte een steeds intensere vreugde ervaren. De verslaafde is tijdens de ervaring ook vaak bewust dat hij of zij het dwangmatige patroon eigenlijk niet wil. Dit weerspiegelt de lage eigenwaarde en het gevoel van een kip en ei probleem in de eigen gevangenis. Verslavend gedrag is pijnlijk waarmee een verslavingscoach je goed kan helpen.

verslavingscoach terug in de tijd
verslavingscoach terug in de tijd

Is het erfelijk?

Alcohol drinken, veel eten, vaak gokken, cocaïne, overmatig seks, wiet roken, gamen, slikken van medicijnen of een combinatie hiervan zijn dwangmatige handelingen gedreven door het mentaal denken om emotionele pijn niet te willen voelen. En het gaat om een illussie van plezier, welke telkens achterna wordt gejaagd. Het plezier zit hem in de reis voorafgaand aan de ervaring van de verslaving. Het is dus slechts een mentale gedachte. Een illusie!

Het permente spontane geluk is te ervaren in meditaties, waarbij de innerlijke stilte van de ziel wordt ervaren. Deze vreugde is echt, oneindig en spontaan. Dit gevoel kan worden meegenomen in het dagelijkse leven en uiteindelijk een permanente staat worden.

Zodra een ouder met verslavingen kampte heb jij afgekeken dat de vlucht en de verdoving een mogelijke oplossingsrichting was. Jij hebt dan een sterke neiging om voor diezelfde weg te kiezen en deze te verkennen. In die zin is er sprake van een erfelijke neiging. Ben je de verslaafde of de meester? Een verslavingscoach kan je hierop attent maken.

Verslaafd coach
Verslaafd coach

Hoe kom je samen met een verslaving coach van je verslavingen af?

Het simple antwoord is: je wens tot het perfecte zelfbeeld opheffen en meer ruimte innemen. Het eigen licht in jezelf weer zien en niet in de buitenwereld. Lees hier meer over in het bericht over de emotie gehechtheid. Naar de pijn in het verleden toegaan. Jouw natuurtalenten letterlijk en figuurlijk de ruimte geven. En bovendien het mentale denken begrijpen en tot op het bot van je cellen ervaren dat de verslaving een illusie is, welke nimmer permanent geluk brengt. Een verslaving brengt de persoon juist verder weg van de zielsverbinding. Eenzaam op een eiland zonder de hartsverbintenis en een gevoel van er niet toe doen. Jouw verslavingscoach helpt je terug naar de ziel.

Bereikbaarheid verslavingscoach

Verslaving Coach online in het Nederlands en in het Engels. En face2face voor eenmaling intake gesprek en optioneel goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg, Velserbroek, Velsen-Zuid, IJmuiden en Badhoevedorp. Zie je graag in mijn praktijk voor deze Verslaving Coach. Een spirituele coach of relatiecoach kan ook relevant zijn.

Kies voor een diepere doorgronding : je verslaving zelf is niet het echte probleem. Ben je jonger dan 18 jaar dan kies ik voor familie-interventie bij het intake gesprek mede in de rol van jongeren coach of puber coach. De afkickkliniek kan later en na het achterhalen van de oorzaak ook effectiever. Kies eerst voor een spirituele verslaving coach of verslavingscoach !